Without beer life would be a mistake.
de Volgende brouwsessie is inmiddels achter de rug. daar zo wat meer foto's van. Maar om goed te kunnen drinken moet je eerst goed eten.
Schorseneren op Vlaamse wijze:
500 g krieltjes
zout
4 eieren
1 l melk
1 kg schorseneren
8 plakken achterham
100 g boter
1 bosje peterselie
Kook de krieltjes in een pan water met zout in circa 20 minuten gaar. Kook de eieren gaar, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze door de helft. Breng in een pan 500 ml melk en water met zout aan de kook. Borstel de schorseneren onder koud water af, schil ze en leg ze in een bak met water en melk. Kook de schorseneren in de pan met water en melk in circa 15 minuten gaar. Smelt de boter en hak de peterselie fijn. Rol de schorseneren in de ham en leg ze op borden. Verdeel de eieren en krieltjes erover en serveer met de boter en peterselie.
Nu de foto's van het brouwen. Ik heb voor de Eerst keer via het brew in a bag methode mijn eerste graan brouwsel gemaakt.
eerst moest er geschroot worden (soort fijnmalen van het graan)
daarna kan het brouwen beginnen. nu staat het bier te gisten. nog even geduld hebben.
Schorseneren op Vlaamse wijze:
500 g krieltjes
zout
4 eieren
1 l melk
1 kg schorseneren
8 plakken achterham
100 g boter
1 bosje peterselie
Kook de krieltjes in een pan water met zout in circa 20 minuten gaar. Kook de eieren gaar, laat ze schrikken in koud water, pel ze en snijd ze door de helft. Breng in een pan 500 ml melk en water met zout aan de kook. Borstel de schorseneren onder koud water af, schil ze en leg ze in een bak met water en melk. Kook de schorseneren in de pan met water en melk in circa 15 minuten gaar. Smelt de boter en hak de peterselie fijn. Rol de schorseneren in de ham en leg ze op borden. Verdeel de eieren en krieltjes erover en serveer met de boter en peterselie.
Nu de foto's van het brouwen. Ik heb voor de Eerst keer via het brew in a bag methode mijn eerste graan brouwsel gemaakt.
eerst moest er geschroot worden (soort fijnmalen van het graan)
daarna kan het brouwen beginnen. nu staat het bier te gisten. nog even geduld hebben.
Yummie...lijkt me een heerlijk gerechtje, Maarten.
BeantwoordenVerwijderenEn succes met je bier, ben benieuwd!