He was a wise man who invented beer.

Om Toch even in de biersferen te blijven. Het volgende recept het boek Bier en Spijs.


Creme brulee:
350 ml slagroom
1 vanillestokje, in de lengte ingesneden
4 eidooiers
50 g suiker
4 el rietsuiker
versfruit (optioneel)

verwarm de oven voor op 180 graden. breng 350 ml slagroom met het vanillestokje tegen de kook aan. haal de pan van het vuur zodra het kookpunt bijn is bereikt. klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een witgele massa. haal het vanillestokje uit de slagroom en voeg de room al roerend toe aan het dooiermengsel. giet alles in de pan, zet de pan terug op het vuur en verwarm terijwl je roert. blijf roeren tot de reme dikkig wordt en aan de lepen bijft hangen. verdeel de vreme vi een zeef over de ingevette bakjes. gaar de creme brulees 30 minuten au bain-marie in de oven. laat ze daarna afkoelen en opstijven in de koelkast (duurt ongeveer 1 uur). strooi reitsuiker over de brulees en karameliseer met een gasbrander. serveer met slagroom, vers fruit en bock + sprong van brouwerij de 7 deugde (of een andere herfstbok).

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

la trappe isid'or kloon

simplicity calls for great attention.

Boeuf bourguignon kamado style