When you take a moment to truly contemplate great beer, the path is clear

Na alle feestdagen en drukke dagen van het werk eindelijk weer eens wat meer tijd. dus ook weer tijd om te gaan bloggen. Mijn Derde zelf gebrouwen bier staat op de fles te rijpen in de kelder dus om dat te vieren een lekker recept met bier.
Varkenshaasje met trappistenkaas en biersaus:
8 varkenshaasjes
- 16 plakjes trappistenkaas
- verse groenten 32 asperges
- 500 gram boontjes
- 2 courgettes
- 16 reepjes Gandaham
- aardappelen
- wortelen
- eventueel broccoli
- nootmuskaat
- 4 flesjes trappistenbier
- 8 dl bruine fond
- 225 gram boter
- olijfolie
- eventueel 1koffielepel suiker
- 16 grote champignons


Varkenshaasjes rondom bruin bakken,op matig vuur laten garen.Versnijden in medaillons en op ieder een plakje trappistenkaas leggen en de kaas laten smelten in de oven.
Blancheer de groentjes en verpak de boontjes in bundeltjes in een plakje Gandaham. Versier deze bundeltjes met een takje dille.
Maak van de aardappels en de wortels een puree en breng op smaak met een beetje nootmuskaat. Voeg eventueel aan de puree enkele toefjes broccoli toe.
Laat voor de saus de jus van de varkenshaasjes met het bier even inkoken. Voeg de fond toe,laat het geheel even inkoken en monteer de saus met de boter.
Versier de saus met een streepje mousselinesaus.
Snijd de champignon in een kroontje om boven op de varkensmedaillon te plaatsen.

Plaats de medaillon van het varkenshaasje onderaan het bord.Giet er de saus rond.
Schik de groentjes en de wortelpuree langs weerszijden van de varkensmedaillon bovenaan het bord.


Reacties

  1. Dat klinkt goed. Ben benieuwd naar de foto.
    Succes met je zelf gebrouwen bier!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

la trappe isid'or kloon

simplicity calls for great attention.

Boeuf bourguignon kamado style