When you take a moment to truly contemplate great beer, the path is clear
Na alle feestdagen en drukke dagen van het werk eindelijk weer eens wat meer tijd. dus ook weer tijd om te gaan bloggen. Mijn Derde zelf gebrouwen bier staat op de fles te rijpen in de kelder dus om dat te vieren een lekker recept met bier.
Varkenshaasje met trappistenkaas en biersaus:
8 varkenshaasjes
- 16 plakjes trappistenkaas
- verse groenten 32 asperges
- 500 gram boontjes
- 2 courgettes
- 16 reepjes Gandaham
- aardappelen
- wortelen
- eventueel broccoli
- nootmuskaat
- 4 flesjes trappistenbier
- 8 dl bruine fond
- 225 gram boter
- olijfolie
- eventueel 1koffielepel suiker
- 16 grote champignons
Varkenshaasjes rondom bruin bakken,op matig vuur laten garen.Versnijden in medaillons en op ieder een plakje trappistenkaas leggen en de kaas laten smelten in de oven.
Blancheer de groentjes en verpak de boontjes in bundeltjes in een plakje Gandaham. Versier deze bundeltjes met een takje dille.
Maak van de aardappels en de wortels een puree en breng op smaak met een beetje nootmuskaat. Voeg eventueel aan de puree enkele toefjes broccoli toe.
Laat voor de saus de jus van de varkenshaasjes met het bier even inkoken. Voeg de fond toe,laat het geheel even inkoken en monteer de saus met de boter.
Versier de saus met een streepje mousselinesaus.
Snijd de champignon in een kroontje om boven op de varkensmedaillon te plaatsen.
Plaats de medaillon van het varkenshaasje onderaan het bord.Giet er de saus rond.
Schik de groentjes en de wortelpuree langs weerszijden van de varkensmedaillon bovenaan het bord.
Varkenshaasje met trappistenkaas en biersaus:
8 varkenshaasjes
- 16 plakjes trappistenkaas
- verse groenten 32 asperges
- 500 gram boontjes
- 2 courgettes
- 16 reepjes Gandaham
- aardappelen
- wortelen
- eventueel broccoli
- nootmuskaat
- 4 flesjes trappistenbier
- 8 dl bruine fond
- 225 gram boter
- olijfolie
- eventueel 1koffielepel suiker
- 16 grote champignons
Varkenshaasjes rondom bruin bakken,op matig vuur laten garen.Versnijden in medaillons en op ieder een plakje trappistenkaas leggen en de kaas laten smelten in de oven.
Blancheer de groentjes en verpak de boontjes in bundeltjes in een plakje Gandaham. Versier deze bundeltjes met een takje dille.
Maak van de aardappels en de wortels een puree en breng op smaak met een beetje nootmuskaat. Voeg eventueel aan de puree enkele toefjes broccoli toe.
Laat voor de saus de jus van de varkenshaasjes met het bier even inkoken. Voeg de fond toe,laat het geheel even inkoken en monteer de saus met de boter.
Versier de saus met een streepje mousselinesaus.
Snijd de champignon in een kroontje om boven op de varkensmedaillon te plaatsen.
Plaats de medaillon van het varkenshaasje onderaan het bord.Giet er de saus rond.
Schik de groentjes en de wortelpuree langs weerszijden van de varkensmedaillon bovenaan het bord.
Dat klinkt goed. Ben benieuwd naar de foto.
BeantwoordenVerwijderenSucces met je zelf gebrouwen bier!
Wow...ziet er ook heerlijk uit op de foto!
Verwijderen