smoked deviled eggs

Dit keer gaan we terug naar kerstmis 2021 wanneer ik deze smoked deviled eggs (gerookte gevulde eitjes) heb gemaakt. Voor kerst heb ik de smoker aan geslingerd voor meerdere gerechten. Naast dit gerecht wat ik gemaakt heb voor bij de borrel heb ik ook nog moink balls gemaakt. Over dit recept later meer. Als topping heb ik gekozen voor gebakken bacon, bieslook en en gerookte paprika poeder, maar en zijn meer opties mogelijk. Experimenteer en kies je favoriet.

Smoked deviled eggs

6 eieren 
30 gram mayonaise
Halve eetlepel mosterd
1 theelepel Worcestershire sauce
1 theelepel gerookte paprika poeder
3 eetlepels gebakken en gebrokkelde bacon
1 eetlepel gehakte bieslook

Kook de eieren in 11 hard. Maak de smoker klaar voor indirect op 100 graden. Rook de eieren op eik en sinaasappelhout voor ongeveer 1 uur. Als je houtsnippers gebruikt hoef je niet heel veel snippers toe te voegen, het kan snel gaan overheersen. Haal van de smoker en laat afkoelen tot kamertemperatuur. 

Links liggen moink balls hierover later meer

Snij de eieren doormidden en haal het eigeel eruit. Voeg bij het eigeel de mayonaise, mosterd, Worcestershire sauce en de gerookte paprika. Meng dit goed door elkaar en doe een beetje in elk ei (het mooist is hiervoor een spuitzak te gebruiken) Maak het af door de bacon, bieslook en een beetje paprika poeder erover heen te strooien.







Reacties

Populaire posts van deze blog

la trappe isid'or kloon

Boeuf bourguignon kamado style

Tomaat met tijm en parmazaanse kaas