There are more old drunks than there are old doctors

Omdat het nog niet geen lente is deze winterquiche gecombineerd met weizen.
Winterquiche:
1 winterpeen, geschild, in stukjes
4 rode uien, in halve ringen
olijfolie
500 g paddenstoelen, in kleine stukjes
1 witte kool, in fijne reepjes
8 plakken bladerdeeg
300 g roomkaas
1 blik kikkererwten, uitgelekt
5 eieren, los geklopt

verwarm de oven voor op 170 graden. bak de winterpeen en de uien op hoog vuur in een beetje olijfolie. voeg na 1 minuut de paddenstoelen toe en roerbak even mee. Voeg dan de kool toe en bak kort mee tot alles net beetgaar is. doe over in een vergiet en laat goed uitlekken. bekleed een springvorm met de bladerdeeg. meng in een grote pan de roomkaas, kikkererwten en de eieren door de groenten en schep het mengsel in de vorm. bak de quiche in 1 uur en 35 minuten goudbruin en gaar.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Winter is the time for comfort and good food

simplicity calls for great attention.