simplicity calls for great attention.

Weer een lekker recept wat goed te combineren is met bier. ik heb bij dit recept een stout gedronken, maar een porter of schwarzbier zou ook goed kunnen.
Stroganoff:
500 g varkenshaas
2 el bloem
1tl kruidnagel
50 g boter
1 ui, gesnipperd
500 g champignons, in dunne plakjes
125 ml rundvlees bouillon]
2 el tomatenpasta
125 g zure room
tagliatelle

snij het vlees in 1 cm dikke plakjes. bestrooi ze met bloem en kruidnagel, breng daarna op smaak met zout en peper. wrijf het vlees er goed mee in. verhit de helft van de boter in een pan. voeg het vlees toe en bak ze binnen 1 per kant goudbruin. zet het vlees apart. voeg de rest van de boter toe en voeg de uien toe. draai het vuur lager en bak de uien tot ze beginnen te ruiken. voeg de champignons toe en bak 15 minuten. doe de bouillon erbij en roer goed. laat het 2 minuten koken en doe de tomatenpasta en zure room erbij. doe het vlees terug en in de pan en laat een paar minuten op laag vuur mee bakken. serveer met gekookte pasta.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Winter is the time for comfort and good food

There are more old drunks than there are old doctors