The problem with the world is that everyone is a few drinks behind

de vrouw is weer eens van huis dus ik kan weer lekker koken met bier, omdat mijn computer is gecrasht weet ik niet zeker of dit het juiste recept is maar komt zeker in de buurt.

Karbonades met bier en laurier:
- 2 uien
- 4 schouderkarbonades
- zout en peper
- 2 el bloem
- 2 el boter
- 1 el tomatenpuree
- 1 flesje bruin bier
- 5 laurierblaadjes
- 1 groentebouillonblokje

Pel de uien en snijd ze in ringen. Bestrooi de karbonades met zout en peper en wentel ze in de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak de karbonades in ca. 8 minuten goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Fruit de uien in de pan glazig. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten. Leg het vlees weer in de pan en blus af met het bier. Voeg de laurier toe en het bouillonblokje. Leg een deksel op de pan en laat het geheel in ca. 1,5 uur rustig gaar stoven.



Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

la trappe isid'or kloon

simplicity calls for great attention.

Boeuf bourguignon kamado style