Tomaat met tijm en parmazaanse kaas

Dit keer een lekker bijgerecht (mijn favoriete bijgerecht) op de Bastard. Als je in de zomer goede tomaten gebruikt, als je het geluk hebt uit eigen tuin hoef je de suiker niet toe te voegen want de tomaten zijn dan al super zoet.



IngrediĆ«nten: 

1 kg tomaten, gehalveerd
100 ml olijfolie
takjes tijm, gerist
50 ml balsamicoazijn
80 g suiker
100 g Parmezaanse kaas, vers geraspt
zout en peper

Bereidingswijze:

Verwarm de kamado voor op 160 graden. Verwijder de zaden uit de halve tomaten, meng met olijfolie, tijm en balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper.

Vul een skillet of braadslede met de halve tomaten met de snijkant naar beneden en gril ze 15 minuten.

Draai de tomaten om, giet het pulpmengsel over de gegrilde tomaten en bestrooi met suiker.

Laat nog zeker 20 minuten garen en bestrooi vlak voor het serveren met Parmezaanse kaas.




Reacties

Populaire posts van deze blog

la trappe isid'or kloon

Boeuf bourguignon kamado style