Corona chocolade porter

Nu het corona virus heel Spanje heeft plat gelegd op het moment van brouwen (gelukkig  komen wij er nu langzaam uit). Omdat alles beroepen buien de essentiële zijn plat gelegd (hier vallen ook helaas de leveranciers van brouw benodigdheden) ben ik helaas genoodzaakt om alle restjes op te maken.


omdat ik nog een grote hoeveelheid chocolade mout over heb, heb ik er voor gekozen om een chocolade porter te gaan maken. Dan kom ik bij het volgende probleem gist! van een aantal brouwsel had ik nog 2 restjes gist over van vorige brouwsels (gelukkig wel allebei Amerikaanse gist). Hierdoor wordt het wel helaas onmogelijk om dit bier nog een keer te brouwen.

recept Chocolade porter:

10 liter
Begin sg: 1.050
Eind sg: 1.011
alcohol 5%
36 IBU
133 EBC
Mout:
2 kg pale mout 74,9%
400g chocolademout 15%
213g special w 8%
57g dark crystal 2,1%

Hop:
10g Centennial, 60 min
5g E.K. Golding, 60 min
5g E.K. Golding, 10 min

Gist:

US-05
BRY-97

Recept Sangria:

1 literfles rode wijn. 
1 liter citroenlimonade (bijvoorbeeld Fanta lemon) of sinaasappelsap.
1 glaasje brandy
Fruit, in kleine stukjes gesneden: sinaasappel, appel, perzik en citroen.
Suiker
Kaneelstokje
IJsblokjes

Doe in een grote kom eerst de frisdrank en voeg dan geleidelijk de wijn en sterke drank toe. Voeg naar smaak wat suiker toe en vervolgens de stukjes fruit en het kaneelstokje. Giet de drank in een glazen kan (wat over is kan in de koelkast) en voeg voor het serveren flink wat ijsblokjes toe.

 

Reacties

Populaire posts van deze blog

la trappe isid'or kloon

simplicity calls for great attention.

Boeuf bourguignon kamado style