India pale ale en pan con tomate

Vanwege het succes van de vorige brouw workshop is er nog een georganiseerd. De opkomst was gelukkig groter dit keer, zodat we op een leuk groepje van 4 man uitkwamen. Ik heb dit keer gekozen om een I.P.A te gaan brouwen. Een I.P.A die niet extreem bitter is maar wel lekker fruitig en in balans. Voor dit het recept heb ik weer Amerikaanse en de Nieuw Zeelandse hop gebruikt.




Ook heb ik mijn brouwerij uitgebreid door het aanschaffen van een koelkast. Deze wordt doodmiddel van een inkbird aangestuurd zodat hij kan verwarmen en koelen en zo een constante temperatuur kan aanhouden. Dit is natuurlijk helemaal ideaal voor in de zomer als het te warm is om het bier te vergisten.


Recept I.P.A:

20 liter
Begin sg: 1.056
Eind sg: 1.012
alcohol 5,6%
35 IBU
16 EBC

Mout:
5kg pale mout 98%
100g special w 2%

Hop:
10g E.K. Golding, 60 min
8g Centennial, 60 min
7g cascade, 30 min
7g nelson sauvin, 30 min
7g centennial, 30 min
10g nelson sauvin, vlamuit
10g cascade, vlamuit

Gist:
BRY-97

Naast dit heerlijke bier hoort natuurlijk ook een lekker recept.

Pan con tomate:
3 vleestomaten
4 el extra vierge olijfolie
1tl tabasco chipotle
1 vers stokbrood
1 teen knoflook

Halveer de tomaten en rasp het vruchtvlees met een grove rasp boven een kom. Het velletje dat je overhoudt, wordt niet gebruikt. Meng de helft van de olijfolie en de tabasco door de geraspte tomaten en breng op smaak met peper en zout.

Snijd het stokbrood in schuine plakken van 1½ cm dik. Besprenkel de sneetjes met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de sneetjes 1½ min. per kant of tot er mooie grillstrepen op staan.

Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant van een halve teen over 1 kant van de gegrilde broodjes. Serveer de broodjes met de geraspte tomaat apart erbij en schep aan tafel steeds een lepel tomatensaus op een sneetje stokbrood. Om het extra lekker te maken kun er ook een plakje jamon op leggen.






Reacties

Populaire posts van deze blog

la trappe isid'or kloon

simplicity calls for great attention.

Boeuf bourguignon kamado style