Workshop en jamon kroketten


Het is al weer een tijdje geleden. Dus hoog tijd voor een nieuwe blog. Er is veel gebeurd de laatste tijd. Ik heb een brouw workshop mogen geven aan gepensioneerde Engelsen die in Oliva wonen. Erg leuk om te doen en er staat al een volgende workshop gepland. Voor de werkshop heb ik gekozen om de Naranja pale ale opnieuw te brouwen maar dan iets aangepast. In de de eerste versie vond ik de hop iets te nadrukkelijk aanwezig en dit hebben we nu iets terug geschroefd.

Dit was ook de ook de laatste keer brouwen in het appartement. We gaan namelijk verhuizen naar een huisje aan de kust. Na de brouwsessie heb ik de spoelen ook kunnen inpakken en klaar gezet voor de verhuizing.


Recept Naranja pale ale vesie 2 voor 20 liter:
Mout:
5kg pale mout 93,6%
170g dark crystal 3,2%
170g caramunich 1 3,2%
Hop:
10g centennial 60 min
9g centennial 30 min
9g cascade 30 min
9g cascade 10 min
9g cascade 5 min
20g sinaasappelschil
Bry97 gist

Jamon kroketten:
800 ml melkklein uitje5 kruidnagels10 peperkorrels2 laurierblaadjes liefst vers peterselie stengels
dikke plak jamón serrano van 200 gram, heel fijn gesneden150 gram bloem100 gram boter2 eierenpeterselie, fijngesnedennootmuskaatpeperpaneermeel of beschuit kruimzonnebloem- of arachideolie om te frituren
Steek de kruidnagels in de gepelde ui en doe deze met de laurier, peperkorrels en melk in een pan. Laat alles aan de kook komen en draai het vuur laag en laat alles 20 minuten pruttelen. Zeef het geheel en zet de melk opnieuw op het vuur en voeg hieraan de fijngesneden ham toe en laat dit in de warme melk trekken terwijl je boter in een andere pan laat smelten op een langzaam vuur. Zodra deze gesmolten is zet je het vuur hoger en gooi je de bloem erbij. Roer goed en laat alles al roerend 1 a 2 minuten bakken. Draai het vuur lager en schenk nu beetje bij beetje het melk/ham mengsel toe en blijf goed roeren zodat de melk wordt opgenomen. Laat nog even aan de kook komen en haal van het vuur. Roer de peterselie erdoor en breng op smaak met wat peper en nootmuskaat.


Reacties

Populaire posts van deze blog

la trappe isid'or kloon

simplicity calls for great attention.

Boeuf bourguignon kamado style