Tripel triple en Ensalada Rusa

Derde brouwsel in Spanje en de laatste voor de zomer (omdat ik nog niet gecontroleerd kan vergisten moet ik het doen met kamer temperatuur en aangezien het inmiddels tegen de 40 graden is buiten begint het binnen ook aardig op te lopen).

Dit keer een Belgische tripel gebrouwen waar ik korianderzaad aan toegevoegd heb. Een vrij eenvoudig recept waarbij ik een aantal restjes mout en hop (niet alles natuurlijk) heb opgemaakt. Ook heb ik om het alcohol iets omhoog te schroeven wat suiker toegevoegd.


De korianderzaad heb ik toegevoegd 10 minuten voor het einde van de kook. Dit heb ik gedaan om het bier een kruidige toets te geven maar niet te laten overheersen. Alleen om er voor te zorgen als je het proeft je niet precies kan zeggen wat het is.
 

Het recept voor 10 liter:
2 kg pale mout 48%
2 kg pils mout 46%
50 g caramunich type 1 1%
150 g witte basterd suiker 3%
5 g centennial  60 min
10 g e.k. goldings 20 min
5 g e.k. goldings 10 min
2 g korianderzaad 10 min
belgiam abbey yeast m47

Recept Ensalada Rusa:

  • 8 vastkokende middelgrote aardappelen. Gekookt en in blokjes gesneden
  • 1 teentje uitgeperste knoflook
  • Peper en Zout naar smaak
  • 2 wortelen, gekookt en in plakjes gesneden
  • 100 gram gekookte doperwtjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 flinke eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 hardgekookte eieren

Meng de ingredienten door elkaar en laat een dag intrekken voor de smaak.
Serveer op een bord en garneer met plakjes ei. lekker met stokbrood.

Afbeeldingsresultaat voor ensalada rusa

Reacties

Populaire posts van deze blog

Winter is the time for comfort and good food

simplicity calls for great attention.

There are more old drunks than there are old doctors