Yeah... I am a Hophead So What!

Het is weer donderdag en dan is de vrouw van huis (en dan dansen de muizen op tafel), maar in dit gevalt word er gekookt met bier of bier en eten gecombineerd. in dit geval was het allebei.
Beenham met vijgenpuree en westmalle dubbel:
400 gram gekookte beenham in plakjes
4 gedroogde vijgen
2 sjalotjes
2 eetlepels zonnebloemolie
1 dl Westmalle Trappist Dubbel, flesje van 33 of 75 cl
sneden licht geroosterd stokbrood of warme toast
peper uit de molen en zout naar smaak

De gedroogde vijgen in kleine stukjes snijden en gedurende 2 uur in het bier wellen. De sjalotjes schillen en in stukjes snijden. De gewelde vijgen met keukenpapier deppen. Twee eetlepels olie in een braadpan verwarmen en de sjalotjes kort roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten, gewelde vijgen en de rest van het bier toevoegen en 15 tot 20 minuten op de laagste hittebron verwarmen. Iets laten afkoelen en in een blender niet al te fijn pureren. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de plakjes gekookte beenham verdelen, oprollen en met een prikkertje vastzetten. Met licht geroosterd stokbrood of warme toast serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel.

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

la trappe isid'or kloon

simplicity calls for great attention.

Boeuf bourguignon kamado style