Het beste bier brouw je zelf.

Maandag ben ik begonnen om voor het eerst zelf bier te brouwen. Het is nog niet helemaal zelf word nog een beetje voorgekauwd maar we moeten ergens beginnen. daarom ook een recept met bier.


vis in Julius:
700 g kabeljauwfilet en zalmfilet
50 g boter
150 g fijngesneden wortel, ui, prei en bleekselderij
1 flesje hoegaarden julius
2 dl witte basissaus
200 ml slagroom
100 g geraspte kaas

snijd de vis in kleine stukken. laat in een grote pan de boter smelten en bak de ivs lichtbruin. voeg de groenten hier aan toe en laat ze kort mee fruiten. blus de vis en de groenten af met het flesje julius en laat dit kort inkoken. Roer de basissaus en de room door het mengsel en laat dit nog 5 minuten zachtjes koken. verdeel de vis met saus over 4 grote ovenbestendige kommen, strooi de kaas er overheen en gratineer de vis onder de grill.

en dan ook nog het brouw proces:
De starterskit om zelf bier te brouwen, als ik straks meer ga brouwen wordt dit natuurlijk ook uitgebreid.
 De wort.
 Het bier gist toevoegen.
 nog een keer de temperatuur controleren.
het toekomstige alcohol meten. als de metingen kloppen word het 7 of 8%


Reacties

  1. Visgerechtje ziet er heerlijk uit. Dat kan ik hier ook wel eens proberen.
    Succes met het bier brouwen. Ben benieuwd.....

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

la trappe isid'or kloon

simplicity calls for great attention.

Boeuf bourguignon kamado style