Beer is proof that god loves us and wants us to be happy.

met dit herfst weer was het weer eens een tijd om een lekker soepje te maken. dit keer heb ik gekozen voor een soepje waarvan je eerst zou denken zou dat wel lekker zijn. maar het is echt een heerlijk soepje. ik heb namelijk gekozen voor een kaasbier soep.


Bier-kaassoep:
1 ui, fijngesnipperd
1 laurier blaadje
2 takjes tijm
2 el olijfolie
2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
2 bospenen, in plakjes
1 flinke aardappel, in blokjes
200 ml donker bier
1 l kippenbouillon van 2 tabletten
150 g pittige oude kaas
2 el peterselie, fijn gesneden

Fruit in een pan de met dikke bodem de ui, laurier en tijm 5 minuten zachtjes in de olijfolie. Voeg de overige groenten en de aardappel toe en bak 5 minuten zachtjes mee. Blus af met het bier en laat 2 minuten pruttelen. Voeg de bouillon toe en breng tegen de kook aan en laat 15 minuten zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn. Verwijder de laurier en de tijm. En voeg de kaas toe. Maar er met de staafmixer eem gladde, dunne gebonden soep van.

Reacties

  1. Ga het toch eens proberen, ben benieuwd hoe het smaakt.
    Bedankt voor het recept xx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

la trappe isid'or kloon

simplicity calls for great attention.

Boeuf bourguignon kamado style