Spring work is going on with joyful enthusiasm

Weer een heerlijk dag, met super mooi weer. daar horen natuurlijk heerlijke gerechten bij gister al vertelt dat ik limoncello aan het maken, daar krijgen jullie vandaag het recept van, maar het eind resultaat moet nog even op zich laten wachten, het moet namelijk nog minimaal 3 weken staan :(. Nu hopen dat het eindresultaat  het wachten waard is. Mijn vriendin heeft ook heerlijke citroenrepen gemaakt maar daarover morgen meer.


Limoncello:
5 biologische citroenen
400 g kristalsuiker
500 ml pure alcolhol (of sterke wodka)
500 ml mineraalwater

Was de citroenen en schol ze met een scherpe dunschiller zonder het witte gedeelte. Doe de schillen met de alcohol in een weckpot en laat ze een week trekken.

Kook het water met de suiker 5 minuten en laat afkoelen. Doe de siroop bij de alcohol en zeef het geheel. Schenk over in flessen en bewaar circa 3 weken op een koele, donkere plek. Serveer ijskoud.

Reacties

  1. Yummie, dat gaan we ook proberen. Recept is al opgeslagen.
    Bedankt en een fijne avond xx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

la trappe isid'or kloon

simplicity calls for great attention.

Boeuf bourguignon kamado style