Winter is the time for comfort and good food

Zoals ik gister al vermeld had, hadden we een heerlijk gerecht gemaakt. namelijk karbonades met bier en laurier. Speciaal voor dit recept heb ik 1 flesje donker bier 2 weken lang moeten bewaren, het was moeilijk ervan af te blijven maar het is me gelukt :). Ik zelf vind de karbonades erg lekker op deze manier maar mijn vriendin was het er niet mee eens, ze had wel eens lekkerder gehad. Maar dat is ook het mooie van koken, je kan een recept zo aanpassen naar je eigen smaak (of wat je in huis hebt) waardoor het iets van jezelf word.

Karbonades met bier en laurier (voor 4 personen):
 2 uien
4 schouderkarbonades
zout en peper
2 el bloem
2 el boter
1 el tomatenpuree
1 flesje bruin bier
5 laurierblaadjes
1 groentebouillonblokjes

Pel de uien en snijd ze in ringen. Bestrooi de karbonades met zout en peper en wentel ze in de bloem. Verhit de boter in een braadpan en bak er de karbonades in ca. 8 minuten goudbruin in. Neem het vlees uit de pan.

Fruit de uien in de pan glazig. voeg de tomatenpuree toe en bak nog ca. 2 minuten. Leg het vlees weer in de pan en blus af met het bier. Voeg de laurierblaadjes en het bouillonblokje toe. Leg een deksel op de pan en laat het geheel in 1,5 uur rustig stoven.
  
Vanavond staat op het programma: gratin van schorseneren met tijm, room en oude kaas met galletto al mattone (kip van de grill)

Reacties

  1. Mmmmh....dat ziet er lekker uit, Maarten! Het is de moeite wel waard geweest om van dat biertje af te blijven :o)
    Ben benieuwd naar jullie hapje van vanavond, klinkt in elk geval errug lekker!
    Fijn dat de boterkoek gesmaakt heeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

simplicity calls for great attention.

There are more old drunks than there are old doctors